Coins, Tokens & Altcoins: Care este diferența?

Acest articol explorează diferențele subtile dintre coins și token de tip criptocurrency și de ce termenul „criptocurrency” este un termen defectuos.

Cryptocurrencies poate fi extrem de greu de inteles pentru  capetele noastre, mai ales că tehnologia de bază – Blockchain – este învăluită în limbaj de calcul și terminologie, care este de natură tehnică. Acesta este un impediment uriaș pentru mulți care sunt interesați de spațiul criptografic. Dar nu iti face griji! Vă vom ghida în înțelegerea conceptelor cheie ale criptocurrency.

Ce sunt Cryptocurrencies?

Să începem să înțelegem definiția criptocurităților. Cryptocurrencies sunt monedele digitale sau virtuale care sunt criptate (securizat) folosind criptografia. Criptografia se referă la utilizarea tehnicilor de criptare pentru a asigura și verifica transferul tranzacțiilor. Bitcoin reprezintă prima criptocurrency descentralizată, care este alimentată de un registru public care înregistrează și validează toate tranzacțiile cronologic, numit Blockchain.

Deși multe monede au existat înainte de Bitcoin, creația sa reprezintă o piatră de hotar importantă în domeniul monedelor digitale, datorită naturii sale de distribuite și descentralizate. Crearea lui Bitcoin a precipitat expansiunea unui ecosistem luxuriant și mai divers de alte monede și token, adesea considerate cryptocurrencies în general, chiar dacă majoritatea acestora nu se încadrează în definiția unei „monede”.

Coins vs token-uri: Categorizarea Cryptocurrencies

Este important de menționat că toate monedele sau token sunt considerate cryptocurrencies , chiar dacă majoritatea monedelor nu funcționează ca monedă sau mijloc de schimb. Termenul criptocurrency este un nume greșit, deoarece o monedă reprezintă din punct de vedere tehnic o unitate de cont, un depozit de valoare și un mijloc de schimb. Toate aceste caracteristici sunt inerente în Bitcoin și, din moment ce spațiul criptocurrencyului a fost demarat de creația lui Bitcoin, orice alte monede concepute după Bitcoin este în general considerată o criptocurrency, deși cele mai multe nu îndeplinesc caracteristicile menționate anterior ale unei monede reale,

Cea mai comună clasificare a criptocurităților este:

  1. Monede alternative de criptocurrency (Altcoins)
  2. Jetoane

Coins, Tokens & Altcoins: Care este diferența? 2

Altcoins

Monedele de criptocurrency alternative sunt de asemenea numite altcoins sau pur și simplu „Coins”. Ele sunt adesea folosite interschimbabil. Altcoins pur și simplu se referă la monede care sunt o alternativă la Bitcoin. Majoritatea altcoinelor sunt o varianta (fork) a lui Bitcoin, construita folosind protocolul original Bitcoin original, cu modificari ale codurilor sale subiacente, concepind astfel o moneda cu totul noua cu un set diferit de caracteristici. Exemple de altcoine care sunt variante ale codurilor Bitcoins sunt Namecoin, Peercoin, Litecoin, Dogecoin și Auroracoin.

Există și alte alcoine care nu provin din protocolul open-source al Bitcoin. Mai degrabă, ei și-au creat propriul Blockchain și protocol care susțin moneda lor nativă. Exemplele acestor monede includ Ethereum, Ripple, Omni, Nxt, Waves și Counterparty.

O caracteristică comună a tuturor „altcoins” este aceea că fiecare posedă propriul lor blockchain independent, în care tranzacțiile legate de monedele lor natale apar.

Token

Token-urile sunt o reprezentare a unui anumit bun sau utilitate, care de obicei se află pe lângă un alt bloc de blockchain . Token-urile pot reprezenta în esență orice bunuri care sunt fungibile și tranzacționabile, de la mărfuri la puncte de loialitate chiar și în alte cryptocurrencies!

Crearea de token este un proces mult mai ușor, deoarece nu trebuie să modificați codurile dintr-un anumit protocol sau să creați un bloc de blocare de la zero. Tot ce trebuie să faceți este să urmați un șablon standard al blocului – cum ar fi platforma Ethereum sau Waves – care vă permite să vă creați propriul token. Această funcție de creare a propriilor tokenuri este posibilă prin utilizarea contractelor inteligente; coduri de calculator programabile care se execută automat și nu au nevoie de nici o terță parte pentru a funcționa.

Token-urile sunt create și distribuite publicului printr-o ofertă inițială de monede (ICO), care este un mijloc de crowdfunding, prin lansarea unei noi criptocurrency sau token pentru finanțarea dezvoltării de proiecte. Ea ca o ofertă publică inițială (IPO) pentru acțiuni, cu distincții critice.

Rezumat

Principala diferență între alcoine și token este este în structura lor; Altcoins sunt monede separate cu propriul lor bloc de blockchain , în timp ce token operează pe un blockchain care facilitează crearea de aplicații descentralizate.

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.