Western Union, cel mai mare serviciu de transferuri de bani din lume, a dezvăluit că efectuează un studiu de plăți bazat pe blockchain, cu Ripple

Western Union, cel mai mare serviciu de transferuri de bani din lume, a dezvăluit că efectuează un proces de plată bazat pe blockchain cu Ripple.

Directorul executiv al Western Union, Raj Agrawal, a confirmat faptul în cadrul unui interviu acordat companiei Bloomberg, compania a testat eficiența tranzacțiilor cu blockchain.

Agrawal a declarat publicației că blockchain se află încă într-o „fază de testare” și nu reprezintă o parte esențială a activității firmei de 167 de ani. El a adăugat că, în ciuda sporirii industriei care înconjoară promisiunea tehnologiei blockchain, procesul nu a dat încă niciun efect care ar fi un „deblocare mare” pentru Western Union.

Zvonurile despre proces s-au umflat de la inceputul anului, cand o mica publicatie numita Ripple News a sustinut faptul ca Western Union va lucra cu Ripple. Acest zvon a fost susținut de un tweet de la Michael Arrington, care a lansat recent primul fond de acoperire denominat în XRP.

 

Cu toate acestea, în ianuarie, Ripple a declarat că „3 dintre primele 5 companii globale de transfer de bani intenționează să utilizeze XRP în fluxurile de plată în 2018”, ridicând speculațiile că Western Union testează deja integrarea XRP sau va extinde domeniul de studiu al său, la o dată ulterioară.

MoneyGram cel de-al doilea cel mai mare serviciu de transfer bancar din lume, a început să testeze produsul xRapid al companiei Ripple pentru procesele sale interne în ianuarie, făcându-l cea mai mare firmă să experimenteze public cu XRP.

La începutul acestei săptămâni, Ripple a prezentat un parteneriat cu UAE Exchange, unul dintre cele mai mari servicii de transfer de bani din Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, ca și în cazul celorlalți parteneri ai Ripple, sa alăturat RippleNet mai degrabă decât Ripple Consensus Ledger, care este blocul public al companiei.

 

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.