Raiffeisen nu mai accepta platile clientilor identificate cu scop de achizitionare de criptomoneda

Raiffeisen si-a anuntat clientii ca va incepe procesul de excludere/refuz a platilor pentru achizitionarea de monezi virtuale.

In acest moment este in stadiu de test, urmand ca de anul viitor aceasta sa devina o regula generala si oricine care cumpara monezi virtuale cu un card de la Raiffeisen, va primi refuz la tranzactie din partea bancii.

Raiffeisen Austria a implementat deja aceasta regula si daca ne luam dupa comentariile online a clientilor, nu a fost o decizie foarte buna pentru banca. Clientii au anuntat ca isi vor schimba banca daca nu vor fi lasati sa cumpare monezi virtuale.

 

In unele state din America este ilegal sa cumperi monezi virtuale, in special Bitcoin si se pedepseste cu inchisoare sau amenda foarte mare, depinde de caz, cantitatea cumparata si daca este Bitcoin sau nu.

Romanul de rand nu a avut o reactie puternica dupa anuntul celor de la Raiffeisen Bank, poate din cauza ca nu este inca o moda de a cumpara si tranzactiona monezi virtuale, sau pur si simplu nu sunt interesati.

Personal cred ca initiativa celor de la Raiffeisen bank este mai mult un test pentru a vedea reactia, pierderile si daca totul este conform planurilor interne, e posibil ca si alte banci sa implementeze aceasta regula.

In acelasi anunt Raiffeisen spune ca va bloca doar cumpararea si nu vanzarea de monezi virtuale. In cazul unei tranzactii care include o moneda virtuala, vei primi un telefon de la banca pentru confirmare daca este cumparare sau vanzare. Daca raspunsul este vanzare, atunci vor aproba tranzactia si daca este cumpara, aceasta va fi refuzata.

 

 

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.