Producătorii de mașini și firmaTech lansează MOBI, Consorțiu Blockchain pentru transferul datelor

MOBI, inițiativa de lansare a Mobility Open Blockchain, va explora și dezvolta aplicațiile tehnologiei DLT pentru un nou ecosistem de mobilitate digitală care ar putea face transportul mai sigur, mai accesibil și mai accesibil pe scară largă.

MOBI, susținută de producătorii majori de automobile, printre care BMW, Ford, General Motors și Renault, precum și companii de tehnologie și financiare, „creează sistemul de operare al rețelei de materie„, potrivit site-ului MOBI.

Consorțiul va depune eforturi pentru a ajuta companiile și consumatorii să își gestioneze în siguranță datele de conducere, tranzacțiile cu parcurile de autovehicule și car-share, precum și informațiile privind identitatea și utilizarea acestora. Într-un raport recent, Financial Times a subliniat că, potrivit Accenture, MOBI este „prima încercare serioasă” a industriei automobilelor de a conduce la scară și de a stabili standarde în sectorul mobilității dominat în prezent de Uber, Lyft și Didi „.

Tehnologia Blockchain și tehnologiile de îmbunătățire a încrederii sunt pregătite să redefinească industria automobilelor și modul în care consumatorii achiziționează, asigură și utilizează vehicule”, a declarat președintele și CEO-ul MOBI, Chris Ballinger, fostul director financiar și director al serviciilor de mobilitate la Toyota Research Institute, conform comunicatului de presă al MOBI. „Prin reunirea producătorilor de automobile, a furnizorilor, a întreprinderilor noi și a agențiilor guvernamentale, putem accelera adoptarea în beneficiul întreprinderilor, consumatorilor și comunităților”.

Alți membri ai consiliului de administrație al MOBI sunt Ashley Lannquist de la Blockchain la Berkeley și David Luce, un lider de tehnologie veteran. Dan Harple, CEO al Context Labs; Joseph Lubin, co-fondator al Ethereum și fondator al Consensys; Brian Behlendorf, director executiv al Hyperledger; Jamie Burke, CEO al Outlier Ventures; și Zaki Manian, director executiv al Alianței Trusted IoT, se alătură consiliului de consultanți al MOBI.

„Credem că tehnologia blockchain va transforma modul în care oamenii și întreprinderile interacționează, creând noi oportunități în mobilitate”, a declarat Rich Strader, vicepreședinte al soluțiilor pentru produse de mobilitate de la Ford Motor Corporation, în versiune. „Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu colegii noștri din industrie ca parte a MOBI pentru a stabili standardele pentru ecosistemul mobilității de mâine”.

Comunicatul de presă al MOBI a declarat că inițiativa a fost lansată pentru a accelera adoptarea și a promova standardele tehnologiei DLT și a tehnologiilor aferente pentru industria mobilității și ecosistemul global. Partenerii MOBI intenționează să creeze modalități simple, standard și digitale de identificare a autoturismelor, a persoanelor și a călătoriilor, de plată pentru serviciile de mobilitate și de schimb și de monetizare a datelor.

„Tehnologia Blockchain este în esență descentralizată și potențialul său complet trebuie evaluat prin lucrul într-un ecosistem deschis”, a declarat Sophie Schmidtlin, directorul global al alianței pentru inginerie avansată cu Groupe Renault. „În cele din urmă, ne propunem să colaborăm pentru a defini standardele viitoare și [cazuri de utilizare] care vor face o viață mai ușoară de zi cu zi pentru clienții noștri”.

În plus față de Financial Times, lansarea MOBI a fost acoperită de TechCrunch, CNBC și altele, subliniind participarea producătorilor majori de automobile.

„Aceasta este o schimbare tectonică în peisajul tehnic, care are potențialul de a perturba planurile de creștere a tehnologiei moștenite în automobil”, a declarat Brian Kelly, fondatorul și CEO al firmei de investiții digitale BKCM, raportat de CNBC.

(Este demn de remarcat faptul că gigantii non-auto tehnicieni, inclusiv Amazon, Apple, Google și Microsoft, urmăresc în mod activ piața de automobile conectată cu investiții mari).

Pe lângă producătorii de mașini, inițiativa MOBI include companii și grupuri DLT care dezvoltă platforme specifice DLT. În timp ce „MOBI în sine este tehnologia și agnosticul”, după cum sa menționat în comunicatul de presă, pare plauzibil ca dezvoltatorii DLT să considere inițiativa ca o modalitate de a-și consolida tehnologia într-o industrie în creștere rapidă.

Sachin Lulla, vicepreședintele și partenerul pentru sucursala de automobile IBM, a declarat că gigantul tehnic contribuie grupului la expertiza consorțiului de blocuri. Behlendorf a remarcat faptul că Hyperledger colaborează cu liderii industriei pentru a dezvolta aplicații cu privire la datele vehiculelor și pentru serviciile de mobilitate cu blocaj. Și Lubin a spus că MOBI marchează una din primele acțiuni ale Consensului în industria automobilelor.

 

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.