Litecoin câștigă popularitate pe Dark Web

Litecoin, potrivit unui nou raport publicat de Recorded Future, este acum al doilea cel mai popular token criptocurrency pe Dark Web. Raportul a efectuat o analiză a căilor de comunicații digitale disponibile utilizatorilor pe Dark Web și a constatat că aproape 30% din vânzătorii Dark Web acceptă Litecoin.

În timp ce Bitcoin rămâne suprem, Recorded Future a efectuat o analiză a portalurilor de comunicare Dark Web – cum ar fi forumurile, piețele etc. – pentru a ajuta la înțelegerea aparatului structural pentru plățile prin criptogramă în cadrul acestui ecosistem.

Autorii au descoperit ca 30% din Dark Web acceptat Litecoin. Raportul a menționat, de asemenea, că una din cinci platforme Dark Web acceptă Dash. Totuși, dominația lui Bitcoin era încă prezentă.

„Bitcoin rămâne standardul de aur pe Dark Web, toți vânzătorii acceptând-o ca metoda de plată, iar Litecoin a apărut ca a doua monedă populară, 30% din toți vânzătorii care au implementat metode de plată alternative care doresc să o accepte. Dash este cu adevărat în urmă Litecoin cu 20 la sută din piață. În mod neașteptat, Bitcoin Cash a fost cea de-a treia criptocurrency, 13% dintre vânzători având încredere în aceasta ca metodă de plată. ”

Ce gândesc utilizatorii Dark Web?

Potrivit acestui raport, „criminali” din Dark Web au început să-și exprime nemulțumirea legată de costul tranzacțional al utilizării Bitcoin si ca răspuns la o pierderea „veniturilor”, mulți operatori de pe Dark Web au început să utilizeze monezi virtuale alternative.

Cu toate acestea, gândirea inițială a fost că criminalii s-ar putea muta pur și simplu la Monero sau Dash. Dovezile din acest studiu articulează o realitate alternativă pe Dark Web – una care vede Litecoin ca o monedă cripto populară pentru tranzacțiile Dark Web.

Raportul a susținut, de asemenea, că Litecoin va juca un rol în crima generală a atacurilor cibernetice. Pe măsură ce popularitatea Litecoin crește, la fel se va folosi și malware-ul Litecoin. Acest lucru ar putea duce la un rezultat negativ pentru echipa Litecoin Core Development Team. Cele mai recente știri despre care Litecoin va face un „forking” ar putea fi, de asemenea, legate de antecedentele întunecate pe Dark Web, care au încetat încet să creadă autoritatea tokenului în cadrul mainstream-ului.

Vestea că Litecoin va executa un Fork în Litecoin Cash a fost întâmpinată cu incertitudinea pieței, întrucât prețul a scăzut cu 1,78% în tranzacțiile post-anunț. Fondatorul Litecoin, Charlie Lee, a pus la îndoială acest Fork.

 

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.