Cryptocurrency Mining ne opreste sa gasim extratereștri

De-a lungul anilor, criticii criptocurrency au lansat multe atacuri asupra acestei tehnologii. Acest ultim atac provine de la cercetătorii de la Institutul de Informații Extraterrestrial (SETI) și alte instituții similare, care se plâng că au dificultăți în a obține resursele de care au nevoie pentru a-și extinde operațiunile la observatoarele lor.

Vinovatul? – o lipsă de cipuri de calculator cauzată de cererea crescândă în rândul minerișilor din criptare.

„Am dori să folosim cele mai recente unități de procesare grafică (GPU) … și nu le putem obține”, a declarat cercetătorul SETI Dan Werthimer pentru BBC. „Aceasta este o nouă problemă, sa întâmplat doar cu comenzile pe care am încercat să le facem în ultimele luni”.

Deși Bitcoin și alte monede care rulează pe algoritmi compatibili ASIC compatibili nu mai pot fi exploatați profitabil cu GPU-urile, multe rețele – mai ales Ethereum – rămân rezistente la ASIC și sunt, prin urmare, cel mai eficient minate ce sunt folosite pentru jocuri și alte aplicații cu scop general.

Cererea de procesare grafică a proceselor criptografice a expirat în ultimele luni și nu pare să fi fost afectată în mod substanțial de recenta corecție a pieței. Lipsa de GPU din piata care a provocat mânia jucătorilor, iar producătorii de cipuri AMD și Nvidia și-au văzut prețurile la acțiuni în creștere, chiar dacă acestea se străduiesc să țină pasul cu cererea.

Dar, se pare, jucătorii nu sunt singurele victime ale boom-ului GPU.

 

SETI, precum și alte observatoare care caută o viață extraterestră, depind de unitățile de procesare grafică pentru a scana datele de la sistemele de ascultare, în încercarea de a intercepta comunicațiile extraterestre.

„La SETI dorim sa procesam cat mai multe canale de frecventa, pentru ca nu stim ce frecventa va transmite ET si dorim sa cautam o multime de tipuri diferite de semnale – AM sau FM, sau ce comunicare folosesc ei „, a explicat dr. Werthimer, care este șef șef al Centrului de Cercetare SEK de la Berkeley.

În ultimul timp, însă, acești radio-astronomi au fost forțați să plătească sume exorbitante pentru a obține noi chipsuri, asta dacă le găsesc disponbile.

„Aceasta ne limitează căutarea extratereștrilor, pentru a încerca să răspundem la întrebarea:” Suntem singuri? Există cineva acolo? „, Se plânse Werthimer.

Desigur, cererea pentru unitățile de procesare grafică va scădea probabil, deoarece Bitmain și alți producători de hardware pentru miniere în criptare vor dezvolta ASIC-uri pentru algoritmi de hash cu mai multă siguranță (PoW), iar Ethereum își începe tranziția la Proof-of-Stake (PoS).

Pentru moment, însă, se pare că căutarea unei vieți extraterestre a lovit un zid – un zid de cumpărare.

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.