Banca Japoniei: Monezile virtuale nu reprezintă o amenințare

Monezile virtuale nu sunt licitații legale și nu au active pentru a-și susține valoarea … Unii spun că ar trebui să fie descriși ca cripto-active, nu criptocuritate”, a spus Haruhiko Kuroda, guvernator al Băncii Japoniei.

Haruhiko a făcut această declarație în cursul unei ședințe din parlament marți, în care a afirmat că monezile virtuale nu reprezintă o amenințare pentru yen și că nu le consideră drept pericol pentru licitațiile legale existente în curând.

El a adăugat, de asemenea, că monezile virtuale sunt folosite mai degrabă pentru tranzacționare speculativă decât pentru mijloace de plată. De asemenea, este raportat că Banca Japoniei monitorizează monezile virtuale pentru a se asigura că nu „erodează încrederea publică” asupra sistemelor existente de decontare pe care banca le supraveghează în prezent.

Dimpotrivă, este doar o chestiune de timp înainte de a vedea mai multe plăți și tranzacții efectuate în Bitcoin și alte criptocurrencies. Potrivit unui sondaj recent realizat de John McAfee, 58% dintre cei peste 45.000 de participanți la sondaj consideră monezile virtuale ca fiind o investiție mai degrabă decât un mijloc de plată.

Credem că astfel de numere se vor schimba odată ce elementele cheie vor fi puse în practică, ceea ce va facilita utilizarea criptocurrency ca mijloc de plată. Bitcoin, de exemplu, am văzut că taxele de tranzacționare au crescut rapid si timpul de procesare a tranzacțiilor pentru anul trecut, o problemă care este abordată.

De asemenea, puține întreprinderi acceptă plăți prin monezi virtuale, dar numărul continuă să crească. Multe companii sunt ocupate încercând să le înțeleagă, în timp ce altele așteaptă să fie mai puțin volatile înainte de a intra. Este de așteptat ca, atunci când mai mulți jucători încep să accepte Bitcoin și altcoins ca un mijloc de plată, increderea sa creasca si comentarii, cum ar fi cele de la guvernator din BOJ sa schimbe perceptia legat de monezile virtuale.

Cu toate acestea, în prezent, Japonia este cunoscută ca fiind una dintre cele mai prietenoase națiuni din lume, deoarece monezile virtuale au fost reglementate de guvern, iar numeroase magazine și întreprinderi din țară acceptă Bitcoin și alte alcoins ca mijloc de plată.

 

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.