Banca Centrală din Zimbabwe a interzis instituțiilor financiare din țară să efectueze tranzacții cu monezi virtuale

Banca Centrală din Zimbabwe a interzis instituțiilor financiare din țară să efectueze tranzacții cu monede virtuale pentru comercianți și investitori de criptare, în ciuda interesului crescând al activelor monetare digitale din țară.

„Pentru a proteja integritatea, siguranța și soliditatea sistemului financiar al țării și pentru a proteja publicul în general, toate instituțiile financiare sunt obligate să se asigure că nu utilizează, tranzacționează, dețin și / sau tranzacționează în nici un fel monede virtuale „, a declarat, vineri, banca centrală din Zimbabwe într-o circulară către bănci.

Decizia a declanșat o dezbatere în Zimbabwe asupra dificultății grele a băncii centrale în reglementarea criptocurităților din țară, care a luptat mult timp pentru valută și lichiditate, pe fondul lipsei de numerar la bănci.

În decembrie 2017, banca Apex a declarat într-o circulară băncilor că a fost riscant să tranzacționeze tranzacții de tip bitcoin și alte criptocuritate.

Din circulară:

„În calitate de autorități monetare, Banca Centrală de Rezervă din Zimbabwe este custodia încrederii publice și are obligația de a proteja integritatea sistemelor de plată. Cryptocurrencies are legături puternice și interconectare cu mijloacele standard de plăți și cererile de tranzacționare și se bazează pe o mare parte din aceeași infrastructură instituțională care servește sistemului financiar global.

Golix este cea mai mare platformă de schimb valutar în Zimbabwe, și găzduiește și un bancomat ATM la birourile sale din Harare. Funcționarii de la Golix spun că comerțul cu mărfuri periculoase este în creștere în Zimbabwe, deoarece ajută la eliminarea penuriei financiare din țară.

Deși Golix este cea mai populară platformă de schimb pentru criptocuritățile din Zimbabwe, banca centrală a identificat alte schimburi, cum ar fi Styx24.

Decizia băncii centrale din Zimbabwe de a interzice băncilor să faciliteze comerțul cu criptocuritate, a spus, provine de la alte „autorități de reglementare financiară din întreaga lume (care) au identificat pericolele și riscurile prezentate de monedele virtuale pentru stabilitatea financiară, la volatilitatea prețurilor, furt sau fraudă, spălarea banilor și alte activități „criminale”.

„În plus, criptarea poate fi utilizată pentru a facilita evaziunea fiscală, precum și externalizarea fondurilor, încălcând legile unei țări”, a spus banca.

Acest lucru este în contrast puternic cu Africa de Sud, care a declarat anul acesta că intenționează să impoziteze monedele virtuale.

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.