Monero declară războiul producătorilor ASIC

Duminică, un grup de dezvoltatori de la Monero au publicat o actualizare care se referă la ceea ce a devenit o problemă recurentă printre altcoin care pot fi exploatate în mod profitabil cu hardware-ul GPU. Monero  răspunde amenințării pe care Bitmain si alti producători de echipamente de miniere care dezvolta Circuitul (ASIC) pentru a permite minare Cryptonight.

Răspunsul lui Monero? – o lovitură preventivă.

Dezvoltatorii vor încerca să protejeze rezistența ASIC a rețelei prin modificarea ușoară a algoritmului său PoW la fiecare fork programată dur, care apare în general de două ori pe an. Aceste modificări nu vor fi vizibile pentru utilizatorii XMR obișnuiți, dar vor modifica algoritmul de hashing al rețelei, astfel încât minerii Cryptonight ASIC să aiba probleme după fiecare fork.

Dar, în cazul în care aceste ajustări planificate de PoW nu sunt suficiente pentru a descuraja dezvoltarea minierelor ASIC pentru Cryptonight, Monero vom „efectua un fork de urgență pentru a reduce orice posibila amenințare din partea ASIC”.

 

Tranziția la ASIC trebuie să fie egală

Această poziție proactivă, a spus dezvoltatorii, va asigura că mineritul din Monero rămâne relativ egalitarist și, în consecință, descentralizat – cel puțin până în acest moment același lucru nu se poate spune despre industria minieră ASIC.

„ASIC-urile ar putea fi o evoluție inevitabilă pentru orice dovadă a muncii PoW”, a declarat dEBRYUNE, „dar considerăm că orice tranziție către o rețea dominată de ASIC trebuie să fie la fel de egalitaristă posibil pentru a încuraja descentralizarea. În acest moment, noul sistem Cryiconight ASIC nu va fi egalitarist și nu va încuraja o rețea descentralizată „.

Autorii au avertizat că, pentru că piața ASIC este în prezent dominată de un mic grup de producători – în primul rând gigantul chinez Bitmain – ar fi destul de simplu ca guvernele să forțeze aceste companii să construiască miniere sau să vândă platforme clienților licențe guvernamentale speciale.

Minerii GPU, pe de altă parte, se bazează pe chips-uri de uz general, ceea ce face imposibil ca autoritățile de reglementare să încerce să forțeze minerii să obțină licențe emise de guvern.

Prima ajustare PoW va fi implementată la următorul fork de rețea, care este programată în prezent pentru luna martie.

https://getmonero.org/2018/02/11/PoW-change-and-key-reuse.html

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.