Ce este ERC-20 și ce înseamnă pentru Ethereum?

Ethereum, sistemul popular de cryptocurrency si blockchain, se bazează pe utilizarea jetoanelor care pot fi cumpărate, vândute sau tranzacționate. Există mai multe feluri de jetoane care pot fi folosite împreună cu #Ethereum, acestea diferă de eter, care este moneda națională a blocului Ethereum. Jetoanele, în acest caz, reprezintă active digitale care pot avea o varietate de valori atasate. Ele pot reprezenta active diverse ca vouchere, sau chiar obiecte în lumea reală. În acest fel, jetoanele sunt în esență contracte inteligente care folosesc blocul Ethereum. Unul dintre cele mai semnificative standarde ale tuturor pentru Ethereum se numește #ERC-20, care a fost dezvoltat cu aproximativ un an și jumătate în urmă.

 

Pe scurt, ERC-20 definește o listă comună de reguli pentru toate jetoanele Ethereum, ceea ce înseamnă că acest #token special permite dezvoltatorilor de toate tipurile să prezică cu exactitate modul în care noile jetoane vor funcționa în sistemul de baza Ethereum. Prin urmare, impactul pe care ERC-20 îl are asupra dezvoltatorilor este masiv, deoarece proiectele nu trebuie redeschise de fiecare dată când se eliberează un nou simbol. Mai degrabă, ele sunt proiectate astfel încât să fie compatibile cu noile jetoane, cu condiția ca aceste jetoane să respecte regulile. Dezvoltatorii de jetoane noi trebuie sa respecte regulile ERC-20, ceea ce înseamnă că majoritatea jetoanelor publicate prin ofertele inițiale de monede Ethereum sunt compatibile cu ERC-20.

 

ERC-20 definește șase funcții diferite pentru beneficiul jetoanelor din cadrul sistemului Ethereum. Acestea sunt în general probleme de funcționalitate de bază, inclusiv modul în care sunt transferate jetoanele și modul în care utilizatorii pot accesa datele despre un jeton. ERC-20 prevede, de asemenea, două semnale diferite pe care fiecare token le preia și la care alte jetoane sunt asimilate.

 

Împreună, acest set de funcții și semnale asigură faptul că jetoanele Ethereum de diferite tipuri vor funcționa în mod obișnuit la fel în orice loc al sistemului Ethereum. Acest lucru înseamnă că aproape toate portofelele care suportă moneda eterului susțin și jetoanele compatibile ERC-20.

 

ERC-20 este, încă din punct de vedere tehnic, sub formă de Beta proiect, ceea ce înseamnă că a fost forțată lansarea de catre comunitatea ethereum. Totuși, se pare că impulsul este suficient de puternic încât toate jetoanele noi sunt foarte susceptibile de a se conforma regulilor ERC-20. Deoarece standardul este inca la inceput, vor exista probabil probleme care trebuiesc rezolvate pe măsură ce Ethereum continuă să se dezvolte. O problemă semnificativă cu jetoanele Ethereum până în prezent este că jetoanele trimise direct unui smart contract  vor pierde bani. O eroare în protocol înseamnă că un contract de token nu poate răspunde la o încercare de a efectua un transfer direct, ducând la „pierderea” banilor asociați cu respectivul transfer. Potrivit CoinDesk, circa 70.000 de dolari au fost deja pierduti din acest motiv. Cu toate acestea, ERC-20 rămâne un aspect crucial al Ethereum acum și în viitor

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.