30 de milioane de USDT furati de hackeri!

Compania Tether a anunțat că peste 30 de milioane de dolari au fost furați de un #hacker. Mai exact suma de 30.950.010 USDT a fost retrasă din contul celor de la Tether. Banii au fost transferați ilegal în contul hacker-ului, cont dat publicității. Acesta este: 16tg2RJuEPtZooy18Wxn2me2RhUdC94N7r. În cazul în care primiți bani din acest cont sunteți nevoiți să refuzați tranzacția, pentru că sumele din contul hackerului sunt consemnate și orice tranzacție efectuată cu acest cont este nevlidată de către cei de la Tether.

Ce este Tether?

#Tether USDT este o cripto monedă deținută de compania Tether și facilitează schimbul dintre banii reali, cum ar fi dolarul și banii virtuali prin moneda virtuală USDT. Fiecarui dolar #USDT îi corespunde un dolar american USD, astfel că moneda va avea întotdeauna o valoare de 1-1, banii USDT virtuali existând fizic în conturile companiei. (au acoperire reală)

Anunțul a fost făcut chiar de companie, anunț șters ulterior de pe pagină, probabil pentru a nu adânci panica investitorilor.

 

Anunțul complet poate fi citit aici: https://archive.fo/ZFDBf

În urma anunțului, prețul #Bitcoin a pierdut 500$ într-un interval foarte scurt, aproximativ 6,8% din valoare. Panica nu a ținut mult și Bitcoin și-a revenit la fel de rapid, tranzacționându-se acum în jurul valorii de 8300$ USDT.

În acest moment se caută soluții pentru a bloca definitv suma sustrasă de hackeri. Incidentul vine la nici două săptămâni după incidentul din parity #wallet, unde un alt hacker a accesat ilegal portofelul #Parity blocând suma de aproximativ 300 de milioane de dolari.

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.