Soluțiile Blockchain pot transforma industria de plăți online si offline

Au trecut mai mult de opt ani de la introducerea  Bitcoin și promisiunea unui „sistem electronic de la egal la egal”. Astazi există circa 1500 monede virtuale  – un testament al puterii pe care oamenii o văd în soluții bazate pe Blockchain.

Multe dintre sutele de monedele virtuale nu se concentrează pe plăți deloc. În schimb, ei încearcă să aplice tehnologia DLT pentru o gamă largă de industrii.

Cu toate acestea, plățile rămân un domeniu cheie al concurenței între furnizorii de soluții de tip blockchain.

Efectuarea solutiilor Blockchain Mainstream

În timp ce problemele de flexibilitate și scalare a criptocurităților sunt încă abordate, se pare că sistemele de plăți bazate pe blocheri ar putea în curând să concureze cu metodele actuale de plată actuale.

Printre unele dintre cele mai interesante soluții de scalare în curs de dezvoltare se află o soluție cunoscută sub numele de „sharpening”, care oferă în mod eficient tuturor utilizatorilor propriul blockchain pentru copii.

Telegrama, o companie care a atras un total de 1,7 miliarde de dolari atât de departe de cele două vânzări prealabile ale monedelor (ICO), va adopta această abordare. Este din ce în ce mai clar că, pe măsură ce mai multe proiecte se deplasează de la construcții teoretice la aplicații în lumea reală, va fi necesară ajustarea continuă pentru ca succesul să fie realizat.

În unele țări, băncile centrale au primit presiuni din partea agențiilor de aplicare a legii pentru a elimina circulația bancnotelor de marcă din cauza utilizării lor de către infractori pentru spălarea banilor.

Schimburile de cripto-uri au primit presiuni similare și au răspuns introducând procese de afaceri împotriva spălării banilor (AML) și finanțării terorismului. Cu toate acestea, în zona de dezvoltare a blocului, recent au doar pericolele și beneficiile monedelor de confidențialitate care au fost percepute de AML.

Punctul unic de vânzare al lui Monero este confidențialitatea mărită a acestuia, care ascunde în mod explicit informațiile de tip meta, cum ar fi adresa pe care a fost trimisă o tranzacție. Cu toate acestea, în timp ce există multe de spus în ceea ce privește protecția vieții private a utilizatorilor, partea din aceasta este că există mult spațiu pentru desfășurarea activității criminale într-un astfel de sistem. Din acest motiv, aceste tipuri de monede vor primi o atenție sporită din partea autorităților de reglementare și, în unele jurisdicții, pot fi chiar scoase în afara legii.

Anonimatul nu este o caracteristică necesară a criptocurităților. Cu toate acestea, tehnologia de blocare este adesea descrisă ca un registru „fără încredere”, ceea ce înseamnă că nu este necesar ca utilizatorii să știe de unde au fost trimise tranzacțiile. Totuși, devine clar că o astfel de anonimat ar putea deveni o barieră în adoptarea pe scară largă în viitor, dacă guvernele aleg să crească reglementarea.

Drept urmare, o monedă care evită anonimatul poate fi de fapt favorizată în rândul autorităților de reglementare și, astfel, mai ușor acceptată de publicul larg.

Rezolvarea problemelor de plată în lumea reală

Având în vedere aceste aspecte, o posibilă soluție ar putea fi crearea unei modalități prin care utilizatorii să fie evaluați cu privire la gradul de încredere al acestora. Astfel, ambele părți ar cunoaște reciproc dosarul de plată înainte de a încheia o tranzacție pentru a se conforma reglementărilor anti-spălare a banilor.

COTI (Moneda Internetului) este un ecosistem de plată online bazat pe încredere care lucrează pentru a rezolva această problemă. Platforma dispune de un sistem unic de mediere, care permite utilizatorilor să se ocupe de reputația lor de plată. Ei folosesc un algoritm Proof-of-Stake (PoS) care scade taxele pentru cei cu un scor bun. Cumpărătorii nu trebuie să plătească nimic pentru a utiliza platforma – numai vânzătorii plătesc o taxă.

Ajustarea reputației este tratată într-un sistem de mediere care utilizează inteligența artificială și intervenția umană determinată de guvernarea mulțimii pentru soluționarea litigiilor.

Sistemul de mediere abordează și o altă problemă semnificativă: caracterul imutabilității Bitcoin. Deși această caracteristică are multe avantaje, înseamnă că tranzacțiile nu pot fi inversate după ce au fost făcute. Acest lucru a provocat probleme enorme, ceea ce înseamnă că, spre deosebire de plățile bancare tradiționale, nu există nicio modalitate de a recupera bani care au fost trimis în mod eronat terților frauduloși.

Un sistem de mediere care are capacitatea de a inversa astfel de plăți ar simplifica în mare măsură procesul de soluționare a litigiilor și de rectificare a tranzacțiilor frauduloase și acesta este un sistem pe care mulți consumatori îl vor simți mai confortabil pentru achizițiile lor.

În mod similar, platforme precum ZenCash permit utilizatorilor să-și protejeze identitatea atunci când efectuează tranzacții. În esență, ZenCash preia toate cazurile de securitate de top de pe piață și le combină efectiv într-un singur simbol folosind trei sisteme principale. Există ZenChat, care permite mesaje criptate, bazate pe text printr-un bloc de bloc; ZenPub, o platformă sigură de publicare de conținut; și ZenHide, o caracteristică de fronting a domeniului, care protejează atât datele utilizatorilor, cât și cripto-urile, de interdicțiile ostile ale regulatorilor.

Alte sisteme de soluționare a litigiilor, cum ar fi UTRUST, sunt în prezent mecanisme centralizate, ceea ce înseamnă că acestea sunt vulnerabile la un singur punct de eșec și, prin urmare, sunt mai puțin sigure decât soluțiile construite pe tehnologia blocchain.

Blockchains stimulează buna comportament

Blocurile de decontare ar trebui să vizeze stimularea comportamentului onest. Acest lucru ar duce la mai puține tranzacții abandonate, la comisioane mai mici și, în cele din urmă, la o șansă mai mare de a obține rate de adopție semnificative – cu cât scorul dvs. de încredere este mai mare, cu atât mai mici sunt taxele.

Aceasta va permite dezvoltarea unor relații de încredere mai profunde între consumatori, între consumatori și comercianți și între emitenți și cumpărători în medii neplatite. În plus, dacă mai multe proiecte de tip blockchain urmează exemplul conformării cu AML, ar putea oferi alte avantaje de adopție.

În prezent, aproximativ 2 miliarde de oameni din întreaga lume nu fac parte din sistemul bancar oficial. Acești oameni nu au nici o modalitate de a dovedi cine sunt prin recurgerea la un cont bancar sau a bonității lor prin intermediul unui scor de credit de la o agenție.

După terminarea procesului de dezvoltare, o configurare de mediere bazată pe comunitate, cum ar fi COTI, ar putea să ofere beneficii acestor utilizatori schimbării vieții.

Beneficiile pe termen lung ale tehnologiei blocurilor devin din ce în ce mai evidente, iar acest lucru este încă la început. În câțiva ani, probabil că societatea noastră va arăta radical diferită. Chiar acum, câmpul de joc rămâne relativ nivel. Cu o dezvoltare atât de nouă în spațiu, care ar putea schimba radical viața, se pare că suntem într-adevăr pe vârful unei noi erei tehnologice.

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.