Microsoft accepta iar plati in Bitcoin

Microsoft va permite iar consumatorilor să plateasca cu Bitcoin. Restaurarea vine la scurt timp după ce compania a suspendat discret modul de plată pe fondul creșterii comisioanelor de tranzacție și a preocupărilor legate de volatilitatea monedei.

Microsoft a început să accepte Bitcoin ca formă de plată în 2014, dar nu este prima dată când a decis să se oprească. Incidente similare au avut loc în 2015, precum și în 2016, înainte de a se întâmpla încă o dată în această săptămână. Microsoft și-a exprimat îngrijorarea cu privire la condițiile volatile similare ale Bitcoin pe care le-au avut în trecut atunci când își justifică poziția în această săptămână.

Când Bitcoin este folosit ca metodă de plată, Microsoft permite utilizatorilor să acceseze jocuri, filme și aplicații în magazinele Windows și Xbox. În plus, banii adăugați la conturile Microsoft utilizând Bitcoin nu pot fi rambursați.

Refacerea serviciului a avut ca scop asigurarea faptului că sumele Bitcoin mai mici ar fi rambursabile de către clienți, potrivit unui reprezentant al Microsoft.

Rețeaua Bitcoin se confruntă în prezent cu aproximativ patru tranzacții pe secundă, provocând necontrolabil creșterea taxelor de tranzacție și inhibarea tranzacțiilor de zi cu zi. Utilizatorii Bitcoin pot determina prioritatea pe care o confirmă tranzacția prin opțiunea de a plăti o taxă. Cu cât taxa este mai mare, cu atât este mai probabil ca aceasta să fie acceptată de mineri și să fie adăugată la următorul bloc.

Tot mai mulți oameni investesc în Bitcoin, lucru care a creat concurență pentru spațiul disponibil în fiecare bloc și, prin urmare, a cauzat o creștere a comisioanelor de tranzacție. Acest lucru obligă utilizatorii să aleagă între taxe exorbitante sau să aștepte zile întregi pentru a avea o tranzacție simplă confirmată.

MICROSOFT nu este singurul care refuza bitcoin.

În decembrie compania de jocuri video Valve a anunțat că nu va mai accepta Bitcoin ca plată pentru serviciul de distribuție, Steam. Steam și-a exprimat îngrijorarea față de Microsoft cu privire la impactul asupra veniturilor care implică starea „instabilă” a lui Bitcoin.

Factorii principali ai deciziei au fost creșterea taxelor de tranzacție și creșterea duratei de timp pentru confirmarea tranzacțiilor. Așteptarea confirmărilor împreună cu fluctuațiile extreme de preț ale Bitcoin cauzează o inconsecvență în factură și plată, ceea ce înseamnă că utilizatorul poate avea dreptul la o rambursare sau datorează mai mulți bani. Ulterior, acest lucru generează necesitatea unor taxe de tranzacție mai mari în ambele circumstanțe și determină doar un cost nejustificat de ridicat pentru un joc video.

 

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.