JPMorgan: Toate Cryptomonedele vor fi controlate de guvern

Presedintele si CEO al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a vorbit pesimist despre viabilitatea criptocurrencyului descentralizat, prezicand ca toate monedele digitale vor fi in cele din urma controlate de guvern. Dimon a făcut aceste comentarii la conferința JPMorgan Health Care din San Francisco.

 

Răspunzând la întrebările de la conferință, Dimon sa concentrat asupra implacabilității că orice criptocurrency va ajunge vreodată la adoptarea mainstream, prezicând că guvernele globale nu ar permite acest lucru.

În schimb, a afirmat Dimon, singurele monede digitale care vor vedea adoptarea și utilizarea monedelor în masă ca valute vor fi susținute de guvern, sau de un tip fiat, cum ar fi un dolar digital.

La conferință, când a fost întrebat cum vede „shadow economy” a criptocurrencyului descentralizat pe termen lung, Dimon a declarat pesimist:

 

„Nu se va întâmpla, vă pierdeți timpul. Aceasta este opinia mea personală. Nu va exista o monedă reală necontrolată în lume. Nu există niciun guvern care să se abțină de-a lungul timpului.”

Argumentul lui Dimon este că tehnologia Blockchain va fi utilizată și dezvoltată, însă natura descentralizată a criptocurităților nu va dura, adăugând:

„Se va folosi tehnologia [Blockchain]. Poate fi folosit pentru transportul monedelor, dar va fi în dolari americani. Moneda virtuală care se numește Bitcoin, spre deosebire de un dolar [va fi oprită]. „

 

În septembrie 2017, la o conferință bancară, Dimon la numit pe Bitcoin o „fraudă” și a spus că va concedia orice angajat al JPMorgan care a tranzacționat Bitcoin în conturile companiei, parțial pentru a fi „prost”.

Dimon a declarat pentru Fox Business într-un interviu exclusiv că regretă faptul că a făcut comentariile din septembrie, dar nu este „interesat atât de mult de subiect”.

În 2017, mai multe guverne din întreaga lume au anunțat că intenționează să implementeze o monedă digitală națională. Alții, cum ar fi Venezuela, au făcut deja acest lucru.

 

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.