Facebook Exec: „Eu sunt un discipol Buffett, dar se înșeală în legătură cu Bitcoin”

Fostul director executiv al Facebook și fondatorul și CEO al Capitalului Social Chamath Palihapitiya a discutat ieri comentariile recente ale lui Warren Buffet despre Bitcoin într-un interviu acordat CNBC.

Buffett a descris investiția Bitcoin ca o „activitate de scufundare”, în timp ce Bill Gates a declarat că ar fi scurtat Bitcoin dacă ar exista un mod ușor de a face acest lucru.

Palihapitiya a spus: „Unul dintre lucrurile pe care le-au spus de ani de zile și pe care, cred eu, este că definiți un cerc de competență și rămâneți în el”. El a subliniat că, în timp ce Buffet era excepțional în zona sa, Bitcoin se află în afara zonei sale de confort – singura companie tehnică pe care o investește este Apple și a fost faimos față de ideea de comerț electronic în timpul exploziilor tehnologice.

„Ceva ca Bitcoin este foarte important pentru că nu este corelat cu piața.” a spus fostul exec. „Majoritatea oamenilor îl văd ca pe o gardă a infrastructurii tradiționale. Toate aceste active financiare pe piețele tradiționale sunt corelate în mod fundamental.” Am văzut că în anul 2007 s-au produs toate lucrurile pe care credeam că le-au împrăștiat gardurile vii „.

Ca răspuns la un comentariu dintr-un intervievator spunând că „în lume criptoasă există o mulțime de spumă”, Palihapitiya la închis pur și simplu spunând: „Cred că este într-adevăr nedrept să nu înțelegeți ceva și apoi să îl disprețuiți”. Palihapitiya a subliniat că lucrurile se schimbă și că era nerealist să se aștepte ca o persoană mai în vârstă să țină pasul cu tehnologiile emergente, precum și cu participanții mai tineri la piață care au crescut cu această tehnologie.

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.