Două mari bănci israeliene au încercat să blocheze tranzacțiile cu cryptocurrency , instanța le ordona să le accepte

Curțile israeliene s-au pronunțat împotriva băncilor israeliene în două cazuri referitoare la criptocurrency în această săptămână.

Un proces a fost inițiat ieri împotriva Union Bank, a șasea bancă din Israel, de o companie minieră Bitcoin numită Israminers.

Potrivit băncii, banca a decis în mod unilateral să blocheze contul firmei de la primirea banilor de la un bursă Bitcoin numit BIT2C și chiar a returnat banii deja primiți din acest schimb. De asemenea, a blocat Israminerii de la achiziționarea de echipamente miniere și a spus companiei că are 30 de zile pentru a-și închide contul.

Israminerii fuseseră clienți ai băncii timp de trei luni înainte ca acest lucru să se întâmple.

Unul dintre fondatorii lui Israminers este un avocat numit Guy Penn, din firma de avocatură Penn & Co. El a depus o injuncție împotriva băncii la o instanță din Tel Aviv și o cerere de suspendare temporară a restricțiilor contului, precum și o plângere împotriva băncii supervizor.

Penn a împărtășit detaliile cazului într-o postare pe Facebook. El a spus că acum a fost acordată o comandă temporară, iar contul companiei funcționează ca de obicei. El a scris (tradus): „În opinia mea umilă, nu putem să ne punem  împotriva sistemului bancar israelian !!!!

El a declarat pentru Bitcoin.com că „băncile din Israel refuză în prezent servicii pentru companiile care operează în domeniul criptografic, fără să verifice sau să înțeleagă activitatea lor comercială. Refuzul copleșitor al băncilor nu ne lasă de ales decât să luăm cazul în fața instanțelor judecătorești, în caz contrar întregul câmp de criptare israelian va trebui să își mute modelul de afaceri în străinătate „.

În primul caz, Shalom și Lior Simon (tată și fiu) au obținut cu succes o acțiune provizorie împotriva băncii Hapoalim, cea mai mare bancă din Israel, deoarece pe 14 martie banca a refuzat să accepte un transfer de 195.488 USD în contul lor.

Reclamanții au făcut banii prin vânzarea de BitCoin. În ciuda faptului că au raportat chitanța autorității fiscale și că aveau o documentație extensivă care să urmărească trecerea banilor, banca a refuzat să accepte citarea riscului de spălare a banilor / finanțare teroristă pe care unii cred că ar fi inerent criptocurrencyului.

Legislația israeliană prevede că băncile au obligația de a furniza servicii bancare, cu excepția cazului în care au motive rezonabile să refuze acest lucru.

Simons a adus cazul la o instanță din Tel Aviv. Judecătorul Limor Bibi a hotărât că teama băncii de spălare de bani a fost neîntemeiată în contextul acestui caz, deoarece banii proveneau dintr-o singură tranzacție documentată pe deplin.

Banca a primit ordin să accepte banii. Interesant, banca a solicitat o ordonanță de gag și a fost respinsă.

Yair Mesalem de la Doron, Tikotzky, Kantor, Gutman & Amit Biroul de Drept Gross, care a tratat cazul reclamanților, a declarat pentru Finance Magnates că astfel de acțiuni ale băncilor israeliene sunt motivate de realizarea lor că dezvoltarea unei economii de la egal la egal va afecta modelul lor de afaceri.

Advii Eli Doron, Assaf Gershgoren și Amit Moshe Cohen au scris în blogul firmei de avocatură: „Acesta este un precedent important care obligă sistemul bancar în ansamblul său să își reconsidere politica privind fondurile provenite din tranzacții în monedă virtuală, efectuând în același timp o examinare reală și relevantă din fiecare tranzacție ad-hoc, mai degrabă decât revocarea automată a fiecărei tranzacții fără examinarea acesteia pe baza meritelor sale. ”

Instanțele judecătorești au acționat în legătură cu precedentul stabilit de o cauză în instanță care implică Bank Leumi și o companie numită Bits of Gold. În luna februarie a acestui an, Curtea Supremă israeliană a hotărât că banca nu a putut refuza serviciul de schimb valutar de cryptocurrency pe baza incapacității sale de a verifica activitatea ilegală. Acesta a emis o ordonanță temporară care interzice acțiunea.

Banca a blocat conturile schimburilor de cryptocurrency de la primirea banilor și a susținut că decizia era în concordanță cu Banca Israelului – de fapt, ea mergea prin ghiduri scrise pentru site-urile de jocuri de noroc.

Acest lucru a constituit un precedent pentru interdicții temporare în cazurile de discriminare împotriva companiilor, dar nu a persoanelor fizice. Actualitatea de astăzi cu privire la Bank Hapoalim ia precedentul cu un pas mai departe.

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.