Bitcoin atinge 60.000 dolari, apoi va fi aruncata la lupi

Bitcoin va creste la peste 60.000 de dolari si, cu o capitalizare a pietei de peste 1 trilion de dolari pe masura ce aparitia contractului futures pentru Bitcoin in decembrie 2017 duce la o mobilizare a implicarii din partea investitorilor si fondurilor care se simt mai confortabil tranzactionand futures decat sa adune fonduri la burse de criptovalute, potrivit unei previziuni realizate de catre Saxo Bank pentru 2018, specialistul online in investitii si tranzactionare multi-active.

 

Totusi, in scurt timp, fenomenul #Bitcoin va constata ca i s-a tras covorul de sub picioare pe masura ce #Rusia si #China trec cu dexteritate in planul doi si chiar interzic criptovalutele nesanctionate pe plan local. Dupa maximul spectaculos din 2018, Bitcoin se prabuseste si schiopateaza in 2019 apropiindu-se de „costul de productie” fundamental de 1.000 de dolari, arata analistii Saxo Bank.

Cum pot sa-mi securizez portofelul Bitcoin?

Saptamana trecuta, castigatori ai premiului Nobel si mai multi oameni de afaceri americani au criticat moneda virtuala Bitcoin, care a cunoscut in ultima perioada fluctuatii uriase, dupa ce a depasit valoarea record de 11.000 de dolari. Cea mai aspra critica a venit de la economistul de stanga si laureat Nobel, Joseph Stiglitz, care a declarat ca Bitcoin „ar trebui sa fie scos in afara legii”, potrivit #CNN Money.

 

„Bitcoin constituie un succes numai datorita potentialului sau de eludare” a reglementarilor, a declarat Joseph Sitglitz pentru Bloomberg. „Nu serveste nici unei functii utile din punct de vedere social”. De asemenea, Robert Shiller, care a castigat un Nobel pentru analiza momentelor de „bule speculative” in economie, a spus ca Bitcoin are priza la anumiti investitori, deoarece ofera o experienta „antiguvernamentala, antireglementare”.

 

„Este o poveste atat de minunata… daca ar fi adevarata”, a spus acesta din urma, la o conferinta din Lituania, potrivit Bloomberg.

Portofel Bitcoin

Nici gigantii de pe Wall Street nu au trecut cu vederea evolutia Bitcoin. Lloyd Blankfein, seful bancii americane de investiti, Goldman Sachs, a declarat ca aceasta serveste drept „un vehicul pentru #frauda”, iar miliardarul Carl Icahn a spus pentru CNBC ca totul „pare a fi un balon de sapun”.

Anterior, moneda virtuala a atras si critici din partea sefului JPMorgan, Jamie Dimon. Acesta a numit, de asemenea, Bitcoin drept „o frauda” care va „exploda in cele din urma”. Si Warren Buffett a avertizat asupra unei „crize”.

 

In pofida acestor critici, Bitcoin si-a continuat evolutia „salbatica” in ultima saptamana. Moneda virtuala a sarit miercuri pragul de 11.000 de dolari, pentru prima data, inregistrand o apreciere de peste 1.000% de la inceputul anului. La scurt timp insa a scazut cu mai mult de 2.000 de dolari, oferind o noua dovada a volatilitatii sale extreme. Vineri se tranzactiona la aproximativ 16.700 de dolari.

 

Scaderea pretului a coincis cu semnalarea unor probleme tehnice din partea mai multor platforme importante de tranzactionare, respectiv #Bitstam, #Gemini si GDAX, conform mai multor mesaje din social media, noteaza coindesk.com.

O prăbuşire a criptomonedelor nici nu e greu de imaginat

#Bithum si Coinnest din Coreea de Sud sau ACX din #Australia sunt o parte dintre platformele unde un Bitcoin se tranzactionase la inceputul zilei de 29 noiembrie la o valoare de peste 12.000 de dolari, valoare ce parea sa intareasca scenariile mai multor vorbitori care anuntasera o crestere spectaculoasa a monedei pana la finalul anului.

 

Totusi, anul 2017 a fost unul in care cea mai „populara” moneda virtuala a uimit cu cresteri incredibile, demne de un scenariu SF, avand in vedere ca, in ianuarie, pretul unui Bitcoin se situa in jurul sumei de 700 de dolari, iar acum oscileaza in jurul valorii de 15.000 de dolari.

 

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.