Banca germană online Bitbond renunță la Swift, favorizează Bitcoin pentru împrumuturile bancare internaționale

Bitbond, o bancă online înființată în Germania în 2013 de către germanul Radoslav Albrecht, a găsit un caz inovator de utilizare a bitcoin: plăți internaționale de împrumut.

Acesta a fost primul care a folosit bitcoin pentru a transfera creditul în valută pe plan internațional, nu numai ca garanție la împrumut, iar în prezent procesează aproximativ 1 milion de dolari în plăți de împrumut pe lună.

După cum explică compania pe site-ul său:

„Prin inovarea în domeniul plăților și al creditării, Bitbond face ca incluziunea financiară să devină o realitate în întreaga lume. Toate tranzacțiile de plată pe Bitbond sunt efectuate prin intermediul blocului de biți bitcoin. Prin urmare, serviciul nostru este disponibil în întreaga lume prin internet și este independent de bănci. „

În timp ce mulți dintre cei din afară (și chiar cei care se ocupă de emisiuni) consideră Bitco ca un bun foarte speculativ, Bitbond a găsit un model de afaceri care concurează cu sistemele tradiționale. Utilizarea Bitcoin a fost o mișcare inteligentă pentru Albrecht ca o alternativă la sistemul de plăți Swift, care este mai lent și mai scump.

Transferurile de bani tradiționale sunt relativ costisitoare din cauza taxelor de schimb valutar și pot dura până la câteva zile”, a declarat Albrecht pentru Reuters TV în biroul său din cartierul modern Prenzlauer Berg din Berlin. „Cu Bitbond, plățile funcționează independent de locul unde se află clienții. Prin internet este foarte, foarte rapid și taxele sunt scăzute. „

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.