Austrian Bitcoin Scam: Peste 10000 persoane au pierdut Bitcoin in valoare de 120 milioane de dolari

O presupusă înșelătorie care implică investiții în bitcoin în Austria a afectat, în mod repetat, peste zece mii de investitori în țară și în jurul Europei.

Există detalii despre o schemă de investiții austriacă numită „Optioment”, unde operatorii acesteia au raportat că au furat aproximativ 12 000 de bitcoin (aproximativ 120 milioane USD la pretul curent) de la peste 10.000 de victime care au investit în schemă. Sistemul a rulat un site, acum offline, pretinzând că este un „produs de investiții Bitcoin global premier”, care provine dintr-un „fond privat bazat in Costa Rica”. Schema a susținut, de asemenea, că platforma de investiții este susținută de active peste 35.000 de BTC.

Un raport Die Presse arată că investitorii au fost atrași de promisiunea unui profit de 1,5% -4% pe săptămână din sumele depuse. Investitorii au fost, de asemenea, răsplătiți pentru aducerea unor noi utilizatori pe site.

„OPTIOMENT plătește Bitcoins in sistem MLM bazat pe nivele, in functie de numarul de persoane aduse in sistem”. Un extras din site-ul defunct, este disponibil în Arhiva.org.

„Sistemul nostru de plata in functie de nivel, vă plătește 7% nivel 1, al doilea nivel 4%, al treilea nivel 3%.

Cel mai mare eveniment organizat de Optioment a avut loc în săptămânile precedente, când 700 de participanți s-au prezentat la un hotel din Viena. De asemenea, schema de investiții a vizat extinderea rețelei către investitorii din Polonia, România și fosta Iugoslavie.

În timp ce plățile au fost efectuate de mai multe luni, schema de marketing pe mai multe niveluri sa prăbușit în cele din urmă în noiembrie 2017. Spre sfârșitul lunii ianuarie, Autoritatea pentru Piețe Financiare din Austria a început să colaboreze cu Procuratura din Viena pentru a efectua o investigație privind suspiciunea de fraudă.

Doi dintre cei trei operatori din spatele Optioment, un cetățean danez și un cetățean leton, au fost identificați. Nu au fost făcute arestări, a declarat purtătorul de cuvânt al FMA pentru Bloomberg. Totuși, procuratura trece prin „sute de plângeri” de la investitorii austrieci, cerand autorităților implicarea Interpol pentru a ajuta la urmărirea operatorilor presupusei înșelăciuni.

 

Comments (No)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.