Bitcoin romania pret

AFLA CAT VALOREAZA UN BITCOIN ACUM

Ce pret are un Bitcoin? Adauga aceasta pagina la bookmarks pentru accesare mai usoara. Update la fiecare minut.  https://www.monezivirtuale.com/bitcoin-price-index/

  • Va recomandam pretul in dolari pentru cea mai mare acuratete.
  • Pretul afisat in Euro reflecta media preturilor afisat de cele mai mari exchange-uri ce suporta Euro
  • Graficul pentru pretul Bitcoin in LEI este sustinut de preturile de pe LocalBitcoins si MonetaGO

Pentru a vedea cat valoreaza Bitcoin in euro, dolari sau lire poti apela la graficul de evolutie a monedei Bitcoin de mai jos.

Nu ai inca Bitcoin? Vezi care sunt cele mai bune platforme de unde poti cumpara Bitcoin ieftin.

Ce determina acest pret al Bitcoin

Pretul Bitcoin se masoara in relatie cu monedele FIAT clasice precum dolarul, euro sau lira sterlina. Prin aceasta comparatie ce suntem obligati sa o facem pentru a raporta valoarea unui bitcoin in viata reala putem cadea in capcana de a crede ca, cel putin superficial, bitcoin este similara cu banii reali atunci cand sunt doar niste indici tranzactionati pe o bursa.

Spre deosebire insa de banii clasici, nu exista un pret oficial al unui Bitcoin deci nu putem determina cat costa un Bitcoin de la o singura sura sigura; ci doar afland o medie a preturilor afisate de cele mai mari exchange-uri. Bitcoin Average sau CoinDesk sunt doua dintre entitatile de referinta cand vine vorba de raportarea pretului Bitcoin.

Ce determina pretul Bitcoin de azi

In primul rand trebuie sa acceptam ideea ca Bitcoin este un produs capitalist pur iar piata libera pe care o creaza se bazeaza pe cele mai primare semnale ale unei economii libere: cererea si oferta. Practic setarea unui pret corect al unui bitcoin intr-un anumit punct este ceea ce se numeste Price Discovery, locul de mijloc dintre cumparator si vanzator.

Similar, pretul Bitcoin afecteaza pretul altor criptomonede.

Oferta

Inspirat de alte resurse finite precum aurul, Bitcoin a fost conceput astfel incat un numar maxim de 21 de milioane de unitati sa fie disponibile vreodata. Peste jumatate dintre ele sunt deja produse. Restul inca sunt „minate” de catre mici intreprinzatori sau companii la scara multinationala.

Minerii produc in momentul actual in jur de 3.500 de Bitcoin pe zi, parte din care ajung sa fie vanduti pentru a acoperi costurile de electricitate si de derulare a afacerii.

Cererea

La minarea fiecarui bloc, minerii primesc o recompensa variabila. In momentul de fata ea este 12.5 BTC si se va injumatati in 2020. Este de notat ca pretul Bitcoin a continuat sa creasca chiar si in condiitile in care in trecut recompensa era de 50 BTC. Acest lucru indica o cerere foarte puternica pentru Bitcoin.

De altfel, un indicator foarte bun pentru interesul publicului intr-un produs de acest fel poate fi chiar Google.

Iata ce date prezinta Google Trends in legatura interesului publicului pentru Bitcoin in utlimii ani.

Un nivel crescut de interes poate inflama nejustificat pretul; asemenea raportarii excesive in mass-media ce aduce cu sine investitori agresivi si speculatori destul de neinformati.

Toate acestea duc la un raspuns al pietei, o bula urmata de un crash. Bitcoin a experimentat cel putin doua astfel de cicluri si probabil va mai experimenta cateva in viitor.